25.01.2007. / 16:59

 

IZRAEL

Katsavu dopuštena privremena suspenzija

Odbor izraelskog parlamenta Knesset s minimalnom većinom prihvatio je zahtjev predsjednika Moshe Katsava da ga privremeno suspendira s dužnosti. Prijedlog je podržalo 13 pripadnika parlamentarnog odbora dok je 11 bilo protiv. Odluka je donesena nakon burne rasprave u kojoj se raspravljalo treba li se Katsavu dopustiti privremena spriječenost ili pokrenuti opoziv s predsjedniče dužnosti. Katsav je optužen za zloupotrebu položaja i silovanja. U svom govoru u parlamentu u srijedu okomio na novinare i policiju i rekao da je riječ o uroti protiv njega. Premijer Ehud Olmert pozvao je Katsava da odstupi sa dužnosti.

Katsavu će se suspendiran s mjesta predsjednika na tri mjeseca dok se bude branio od optužbi za silovanje no zadržat će predsjednički imunitet, što je i bio glavni razlog njegovog zahtjeva, da je opozvan Katsav bi izgubio imunitet te bi mu se moglo suditi.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika