29.01.2007. / 11:11

Autor: Martina Zeković

ISTRAŽIVANJE

Hrvatska među 20 zemalja s najvišom kvalitetom života

Zemlja s najnižim životnim troškovima je Nauru (otok na Pacifiku), najbolju infrastrukturu ima SAD, najkorumpiraniji je Haiti, najbolju kulturu ima Italija, a najbolju klimu Zimbabwe

Prema najnovijoj listi zemalja s najvišom kvalitetom života, koju je objavio International Living magazine, Francuska se nalazi na prvom mjestu. Na 18. mjestu liste, iza Malte i ispred Liechtensteina, nalazi se Hrvatska. Lista je sastavljena na temelju devet kriterija: životnih troškova, kulture i rada, ekonomije, okoliša, slobode, zdravlja, infrastrukture, sigurnosti i rizika te klime. International Living koristi statističke podatke brojnih vlasti, neprofitnih i medijskih izvora, te dopisnika diljem svijeta.

Među prvih 20 na listi se nalaze: 1. Francuska, 2. Australija, 3. Nizozemska, 4. Novi Zeland, 5. SAD, 6. Švicarska, 7. Danska, 8. Italija, 9. Luxemburg, 10. Argentina, 11. Norveška, 12. Belgija, 13. Njemačka, 14. Španjolska, 15. Austrija, 16. Finska, 17. Malta, 18. Hrvatska, 19. Liechtenstein, 20. Portugal. Velika Britanija nalazi se na broju 37, a Kanada na broju 25.

Zemlja s najnižim životnim troškovima je Nauru (otok na Pacifiku), najbolju infrastrukturu ima SAD, najkorumpiraniji je Haiti, najbolju kulturu ima Italija, a najbolju klimu Zimbabwe. Australija je proglašena najboljim mjetsom za otvaranje nove firme, dok je najduži životni vijek u Andorri.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika