29.01.2007. / 14:41

Autor: Nina Tomljanović

BiH

50.000 Bošnjaka posjeduje državljanstvo RH

Najveći broj Bošnjaka u BiH koji posjeduju hrvatsko državljanstvo, prema pisanju Dnevnog lista, to su državljanstvo zatražili na temelju svojeg ratnog angažmana u postrojbama Hrvatskog vijeća obrane (HVO)

U Bosni i Hercegovini više od 50.000 Bošnjaka posjeduje državljanstvo Republike Hrvatske, a najveći broj ih se nalazi na području Unsko-sanske županije i Bosanske Posavine, objavio je u ponedjeljak 29. siječnja mostarski Dnevni list pozivajući se na izvore bliske Ministarstvu unutarnjih poslova Hrvatske.

Bošnjaci, građani BiH islamske vjeroispovijesti s hrvatskim državljanstvom imat će pravo glasovati na izborima potkraj ove godine.

Radi popisa birača, za te izbore MUP Republike Hrvatske počeo je provjeru svojih državljana.

Najveći broj Bošnjaka u BiH koji posjeduju hrvatsko državljanstvo, prema pisanju Dnevnog lista, to su državljanstvo zatražili na temelju svojeg ratnog angažmana u postrojbama Hrvatskog vijeća obrane (HVO). Na taj su način primali dugogodišnju skrb iz Republike Hrvatske, a zatražili su i mirovinu iz Hrvatske, dodaje Dnevni list.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika