29.01.2007. / 14:55

Autor: Ana Kirin

HAAG

Haag primio Vladino izvješće o Čermaku

Glasnogovornik Haškog suda Refik Hodžić rekao je u ponedjeljak 29. siječnja da je do Raspravnog vijeća Haškog suda stigla informacija hrvatske Vlade o tome kako je general Ivan Čermak poštovao uvjete privremene slobode. "Sada je imaju i sigurno će je uzeti u obzir", kazao je Hodžić, objašnjavajući da Vijeće zbog "tehničke pogreške" informaciju hrvatske Vlade nije dobilo u roku koji je propisalo Sudsko vijeće.

Raspravno Vijeće Haškog suda u petak je suspendiralo odluku o privremenom puštanju na slobodu hrvatskih generala Ivana Čermaka i Mladena Markača koje vrijedi od 8. veljače i naredilo da se toga dana vrate u pritvor UN-a u Scheveningenu. Oni će 9. veljače sudjelovati na statusnoj konferenciji posvećenoj pitanjima sukoba interesa braniteljskih timova. Na njoj će se dodatno raspravljati i o tome je li Čermak poštovao uvjete boravka na privremenoj slobodi.

Vezane vijesti

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Pisca i aktivista Sašu Radovića (72) zagrebački Općinski kazneni sud danas je nepravomoćno osudio na dvije godine zatvora zbog ucjene generala Ivana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika