30.01.2007. / 10:02

Autor: Ana Kirin

PALESTINA

Primirje Hamasa i Fataha

"Predsjednik Abas i premijer Hanija zajednički pozivaju da članovi Hamasa i Fataha poštuju dogovor i odmah nastave pregovore o svim ostalim pitanjima u svezi sa stvaranjem vlade nacionalnog jedinstva", rekao je palestinski ministar vanjskih poslova Mahmud al-Zahar

Suparničke palestinske frakcije Hamas i Fatah dogovorile su primirje koje će stupiti na snagu u utorak 30. siječnja u dva sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu, izjavio je palestinski ministar vanjskih poslova Mahmud al-Zahar nakon sastanka palestinskog premijera Ismaila Hanije iz Hamsa i višeg suradnika predsjednika Mahmuda Abasa iz Fataha. Zahar je rekao da su se dvije strane dogovorile da će povući sve naoružane pristaše s ulica i s njih ukloniti cestovne zapreke i kontrolne točke.

U sukobu Hamasa i Fataha u pojasu Gaze u posljednjih je pet dana poginulo najmanje 30 Palestinaca. Čelnici Hamasa i Fataha složili su se da će sve osobe osumnjičene za povezanost s ubojstvima predati istražnim tijelima i spriječiti da se nasilje iz Gaze proširi na Zapadnu obalu.

"Predsjednik Abas i premijer Hanija zajednički pozivaju da članovi Hamasa i Fataha poštuju dogovor i odmah nastave pregovore o svim ostalim pitanjima u svezi sa stvaranjem vlade nacionalnog jedinstva", rekao je Zahar.

Prethodna primirja, uključujući i jedno prošloga mjeseca, kratko su trajala.

Vezane vijesti

Video: Nesmetano pucanje po Palestincima

Video: Nesmetano pucanje po Palestincima

Video koji je objavila izraelska grupa za ljudska prava prikazuje, kako se čini, naseljenike kako pucaju na skupinu palestinskih prosvjednika dok… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika