31.01.2007. / 09:39

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ GLAVAŠ

Glavaš se oporavlja, uskoro nastavak istrage

Ukoliko se utvrdi da je zdravstveno stanje Branimira Glavaša doista tako dobro kao što ukazuje medicinska dokumentacija koja je u ponedjeljak stigla na Županijski sud u Zagrebu, sudac Posavec nastavit će istragu

Zdravstveno stanje Branimira Glavaša se, prema posljednjoj medicinskoj dokumentaciji, popravilo i s internističkog i psihološkog aspekta. "Opće stanje mu je bolje, više ne uzima samo tekuću hranu, nego i drugu hranu po izboru", izjavio je u utorak 30. siječnja glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu, sudac Krešimir Devčić te najavio preispitivanje odluke o prekidu istrage protiv Glavaša.

Istražni sudac Zdenko Posavec pozvat će vještake da pregledaju najnoviju Glavaševu medicinsku dokumentaciju, a ako bude potrebno i da ponovno odu u Osijek i sami pregledaju Glavaša, te daju stručni sud o njegovoj sposobnosti sudjelovanja u istrazi.

Ukoliko se utvrdi da je zdravstveno stanje Branimira Glavaša doista tako dobro kao što ukazuje medicinska dokumentacija koja je u ponedjeljak stigla na Županijski sud u Zagrebu, sudac Posavec nastavit će istragu.

Međutim, moguća odluka o nastavku istrage ne bi automatski značila da će se Glavašu ponovno odrediti pritvor. O pritvoru bi se moglo ponovno odlučivati tek nakon što Državno odvjetništvo to ponovno zatraži.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika