01.02.2007. / 15:51

Autor: Stjepan Marković

RUSIJA

Putin: Ne koristimo energiju za ucjenjivanje susjeda

Ruski predsjednik Vladimir Putin odbacio je optužbe da se Rusija koristi energijom za ucjenjivanje država na redovitoj godišnjoj konferenciji u Moskvi. Godišnja konferencija za domaće i svjetske novinare postaje tradicija za Putina, na konferenciji je bilo akreditirano više od 1000 novinara, a trajala je nekoliko sati.

Na konferenciji Putin je rekao da ugovori s Ukrajinom i drugim susjednim zemljama će zapravo koristiti potrošačima, te da to vrlo dobro razumiju stručnjaci. Povećanje cijena plina na svjetskom tržištu je objasnio realnim stanjem na tržištu zbog sve veće potražnje tog energenta dodavši da Rusija ne može nastaviti s sovjetskom praksom subvencioniranaj cijene plina za svoje susjede.

Na pitanje o smrti bivšeg agenta KGB-a Aleksandera Litvinenka, ruski predsjednik je rekao kako ne vjeruje u teorije zavjere i dodao: "odgovor na pitanje što se tamo dogodilo jednino može dati policijska istraga". U ruskim medijima se spekulira da iza ubojstva Litvinenka stoje Putinovi protivnici koji žele stvoriti probleme za Kremlj.

Putin je rekao kao je Rusija postala jedan od najsnažnijih svjetskih ekonomija s godišnjim rastom od 6,9 posto i sve manjom inflacijom. Na pitanje o svom nasljedniku je ponudio isti odgovor kao i prošle godine, da se još nije odlučio. Putin napušta predsjedničku dužnost u ožujku sljedeće godine kada mu istječe drugi predsjednički mandat. "Neće biti nasljednika, već kandidat za predsjednika koji će se birati na slobodnim i demokratskim izborima", rekao je Putin.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika