01.02.2007. / 16:55

Autor: Stjepan Marković

EU

Dostavljeni zahtijevi za pregovaračke pozicije za još tri poglavlja

Vlada je u četvrtak 1. veljače dobila pismo od predsjedništva EU u kojem se traži da dostave pregovaračke pozicije Hrvatske u pregovorima za članstvo Europske unije za poglavlja Informacijsko društvo i mediji, Pravo trgovačkih društava i Oporezivanje. Odbor stalnih predstavnika u srijedu nakon screeningu tih tri poglavlja izjavio je da je Hrvatska spremna otvoriti pregovore o tim poglavljima. Uključujući ova tri poglavlja, Hrvatska je dosad dobila poziv da dostavi pregovaračka stajališta za 13 poglavlja. Do sada je Hrvatska ukupno predala osam pregovaračkih stajališta. Uz tri pristigla poglavlja Hrvatska još nije predala pozicije za dva poglavlja, a to su Statistika i Financijske usluge.

Njemačka koja predsjedava EU namjerava u lipnju sazvati međunarodnu ministarsku konferenciju EU i Hrvatske kojoj bi prethodila najmanje jedna konferencija glavnih pregovarača. Na Međuvladinim konferencijama o pristupanju otvaraju se i privremeno zatvaraju pregovori o pojedinim poglavljima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika