02.02.2007. / 09:08

Autor: Ana Kirin

BiH

Još uvijek bez dogovora o vladi Federacije BiH

Na petosatnom sastanku održanom u četvrtak 1. veljače navečer u Mostaru, vodstva četiriju najjačih hrvatskih i bošnjačkih stranaka u BiH i to HDZ-a BiH, HDZ-a 1990., Stranke demokratske akcije (SDA) i Stranke za BiH, nisu postigle konačan dogovor o budućem sastavu vlade Federacije BiH. Stranke su zaključile da će pregovore nastaviti u ponedjeljak u Sarajevu.

Na mostarskom sastanku, koji je bio jedan u nizu susreta ovih četiriju stranaka, dogovoreno je da budućeg premijera Federacije BiH kandidira Stranka demokratske akcije. Po pet ministarstava u toj vladi pripast će Stranci demokratske akcije i Stranci za BiH, a jedno federalno ministarstvo Savezu nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika, priopćeno je nakon sastanka. Preostalih pet ministarstava u vladi Federacije BiH pripada dvama strankama s hrvatskim predznakom, ali se HDZ BiH i HDZ 1990. nisu mogle dogovoriti koliko će od tih ministarstava pripasti svakoj od njih.

Po riječima predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, većina stvari je ipak dogovorena, a do konačnog rješenja bi trebali doći u ponedjeljak na ponovnom sastanku stranaka u Sarajevu.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika