04.02.2007. / 13:05

Autor: Stjepan Marković

ZAGREB

Hrvatski kuharski kup

U zagrebačkom hotelu The Westin održano finale Hrvatskog kuharskog kupa na kojemu su proglašeni. Grozdana Bohorč iz restorana Fantasy u Ludbregu pobjednica je u ukupnom natjecanju i u posebnim kategorijama A i C. Hrvoje Zirković iz splitskog restorana Noštromo pobijedio je kategoriji B i osvojio ukupno drugo mjesto. Miroslav Dolovčak iz hotela The Westin osvojio je treće mjesto u ukupnom poretku.

«Natjecanje je organizirano po uzoru na skijaški kup», rekao je Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza i dodao, «natječe se u tri kategorije A - hladna plata, B - glavno jelo i C - hladni desert». Tročlani žiri ocjenjuje svako jelo i boduje ga. Na svakom natjecanju najboljima se dodjeljuju priznanja za plasman, po kategorijama i u ukupnom poretku. «Deset najbolje plasiranih u pojedinoj kategoriji osvaja bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu», rekao je Cleni i objasnio: «Plasman za prvo mjesto donosi 100 bodova, za drugo 80 i tako dalje sve do sedmog mjesta». Ukupni poredak u Hrvatskome kuharskom kupu se dobiva zbrajanjem bodova u sve tri kategorije natjecanja, a konačni pobjednik je ona osoba koja ima najviše bodova nakon 13 krugova natjecanja. «Natjecanje se provodi u 13 hrvatskih gradova koji su ujedno i dijelovi natjecanja», kazao je Crleni i dodao: «znamo da je natjecanje jako naporno, no cilj nam je bio da se kuhari druže što dulje i nauče što više jedni od drugih i od članova žirija». Ove sezone na kupu se natjecalo preko 80 kuhara sa svojim pomoćnicima. «Nova sezona Hrvatskog kuharskog kupa, koja je treća po redu počet će 16. veljače u splitskom hotelu Lav», rekao je Crleni.

Pobjednica ovog natjecanja Grozdana Bohorč ići će na Kuharsku olimpijadu koja se održati 2008. godine u Njemačkoj. «Natjecala sam se i prošle godine, no onda sam osvojila deseto mjesto», rekla je Grozdana Bohorč, ukupna pobjednica Kupa i dodala: «dosta sam naučila natječući se na Kupu to sam znanje primijenila i na kraju mi se isplatilo». Dobru kuhinju prema njoj karakteriziraju lakša jela koja se sastoje od puno malih zalogaja, velikog broj priloga i kombinacija različitih okusa kao što su slatko-slano.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika