05.02.2007. / 14:09

Autor: Stjepan Marković

INDIJA

Google Earth na udaru indijske vlade

Indijska vlada zbog sigurnosnih razloga zatražila je od Googla da umanji kvalitetu i detaljnost prikazivanja nekih strateških objekata na svom programu Google Earth. Indijci sastavljaju popis vojnih i državnih građevina koje bi zbog sigurnosnih razloga Google morao prikazivati u puno manjoj kvaliteti.

Google je do sad prihvatio zahtjeve mnogih vlada da umanji kvalitetu prikazivanja nekih objekata zbog sigurnosnih razloga. Najčešće se zahtijevalo zaštićivanje tajnosti nuklearnih elektrana, nekih vojnih baza, vladinih zgrada i službi sigurnosti.

Google Earth je program koji se može skinuti na Internetu, a omogućava korisnicima da koriste bazu satelitskih snimka Zemlje koje su spojene u jednu kartu. Rezolucija prikazanih snimaka varira između 15 cm i 15 metara čime se omogućava vrlo detaljan pregled nekog područja. Google je također počeo prikazivati snimke nekih gradova u trodimenzionalnom obliku.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika