05.02.2007. / 18:29

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

HRT predstavio novi servis

Informativni program ulaže velike napore da opravda naziv javne televizije, istaknuo je njegov glavni urednik Vladimir Rončević dodajući kako je projekt titlovanja središnjih informativnih emisija pripreman oko godinu dana, a stajao je oko milijun kuna

Hrvatska radio-televizija (HRT) predstavila je novi servis koji osobama s oštećenim sluhom omogućuje praćenje Dnevnika u 12 sati i 19.30 pomoću titlova. Uključivanjem teleteksta, stranice 888, u dnu zaslona mogu se pročitati riječi koje izgovara voditelj ili novinar.

Informativni program ulaže velike napore da opravda naziv javne televizije, istaknuo je njegov glavni urednik Vladimir Rončević dodajući kako je projekt titlovanja središnjih informativnih emisija pripreman oko godinu dana, a stajao je oko milijun kuna. Rončević je izrazio nadu da će se do travnja preko titlova moći pratiti i središnje vijesti Drugog programa.

Ravnateljica HRT-a Marija Nemčić rekla je kako vjeruje da će uskoro taj servis biti proširen i izvan informativnog programa. Pravo na informaciju imperativ je svake suvremene demokracije, naglasio je ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić dodajući kako je upravo stoga titlovanje Dnevnika od povijesnog značaja za Hrvatsku. U Hrvatskoj, kako je rečeno, ima oko 80 tisuća potencijalnih korisnika te nove usluge HRT-a.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika