06.02.2007. / 10:52

Autor: Ana Kirin

ZAGREB

Na Glavnom kolodvoru vlak izletio s tračnica

Na drugom kolosijeku Glavnoga kolodvora u Zagrebu, na ulasku u treći peron, u ponedjeljak 5. veljače u 12.30 sati s tračnica su izletjela motorna kola vlaka koji je prometovao na relaciji Zagreb-Virovitica i "pomela" zaštitnu ogradu te nekoliko znakova uz tračnice. Do nesreće je došlo vjerojatno zbog tehničke neispravnosti motornih kola, no zasad se ne može isključiti neispravnost tračnica ili skretnice, piše Vjesnik od utorka. Ozlijeđenih nije bilo, no ekipa hitne medicinske pomoći jednoj je putnici pružila liječničku pomoć zbog pretrpljenog šoka.

Zbog oštećenja spremnika goriva došlo je do istjecanja manje količine dizela, a da bi se spriječilo veće zagađenje tla i moguće zapaljenje, na mjesto događaja došli su vatrogasci Javne vatrogasne postaje Zagreb. Mjesto nesreće je ubrzo osigurano, a vatrogasci su ručnim pumpama pretočili oko 500 litara dizela u metalne bačve. Zbog nesreće je prekinut željeznički promet trećim kolosijekom, a oštećena motorna kola su nakon očevida uklonjena s tračnica.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika