07.02.2007. / 13:55

Autor: Ana Kirin

SABOR

SDP traži smjenu ministra Vukelića zbog Brodosplita

SDP je u srijedu 7. veljače podnio zahtjev za iskazivanjem nepovjerenja ministru gospodarstva, rada i poduzetništva Branku Vukeliću jer je, kako tvrde u stranci, Vukelić bio upozoren na štetne ugovore u aferi Brodosplit koji su na kraju ipak sklopljeni, a Brodosplit je izgubio 6 milijuna dolara. Ministar Vukelić je također član Nadzornog odbora Brodosplita.

Saborska zastupnica SDP-a Milanka Opačić istaknula je da će, ako premijer Ivo Sanader i kompletna vladajuća garnitura stanu iza Vukelića, to biti svojevrsna poruka građanima kako se ponaša i koliko je poštena ova Vlada. Dodala je i da bi se moglo reći da je cijela Vlada "pokrivač za ovakve korupcionaške afere".

Na temelju naloga županijskoga Državnog odvjetništva Policijska uprava splitsko-dalmatinska od početka svibnja prošle godine provjerava navode anonimne kaznene prijave protiv članova Uprave i Nadzornog odbora Brodosplita. Njih se tereti za navodnu štetu od najmanje 6 milijuna dolara, koju su, prema prijavi, počinili sklapanjem štetnih ugovora s njemačkom brodarskom tvrtkom "Wessels", kaznenim djelima u platnom prometu i poslovanju te uzimanjem provizije.

Vukelić je nekoliko puta izjavio da nema nikakve veze s aferom "Brodosplit", a tko ima, to treba utvrditi istraga. Nadzorni odbor s njim na čelu, tvrdi Vukelić, trebao je samo utvrditi je li ugovor, u kojemu se 6 milijuna dolara dovodi u vezu s pranjem novca, štetan za brodogradilište, a u njemu nije pronađeno ništa sporno. Na upit je li kriva uprava, Vukelić je odgovorio kako se ne može od njega očekivati da bude sudac ili istražitelj koji će presuditi da je uprava kriva, već će to učiniti mjerodavne institucije.

Vezane vijesti

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Voditelj Izaslanstva Europske unije u Hravtskoj Paul Vandoren danas je pozvao Vladu na potpisivanje sporazuma o privatizaciji splitskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika