07.02.2007. / 15:30

Autor: Nacionalova redakcija

ZADAR

Antičević- Marinović vraća se na čelo Gradskog odbora SDP-a

Obzirom da je Državno odvjetništvo odbacilo sve optužbe koje su ju teretile, Antičević- Marinović smatra da za njezinu kandidaturu više nema nikakvih prepreka, a čitavo vrijeme u tome ju je podupirao Gradski odbor

Na inicijativu Gradskog odbora SDP-a Zadar, Ingrid Antičević- Marinović vraća se na dužnost njihove predsjednice o čemu je jednoglasnu odluku u ponedjeljak navečer donio zadarski SDP. Obzirom da je Državno odvjetništvo odbacilo sve optužbe koje su ju teretile, Antičević- Marinović smatra da za njezinu kandidaturu više nema nikakvih prepreka, a čitavo vrijeme u tome ju je podupirao Gradski odbor.

Naime, bivšu ministricu Ingrid Antičević- Marinović tertilo se da je zlorabila položaj kada je 2002. godine potpisala suglasnost na ugovor o zamjeni nekretnina kojim je klijent njezina supruga, zadarskog odvjetnika Marka Marinovića, stekao pravo na benzinsku crpku u Lužanima kod Slavonskog Broda. U medijima se navodilo kako je upravo Antičević Marinović pogodovala Dragi Jurišiću da svoju bivšu crpku u Bosanskom Brodu zamijeni za onu u Lužanima na koju je pravo polagala Ina. Zagrebačko tužiteljstvo je u postupku utvrdilo da je Uprava za građansko pravo Ministarstava pravosuđa provela postupak te ocijenila da se Jurišiću može dati suglasnost kojim bi ga se izuzelo od zabrane raspolaganja crpkom u Lužanima. Jedino je ministrica bila ovlaštena potpisati suglasnost nakon što je Uprava izradila nacrt Odluke o davanju suglasnosti, kažu u Državnom odvjetništvu. Navodili su se i drugi slučajevi okorištavanja klijenata supruga Antičević Marinović, kao što je bio navodni slučaj ishođenja pomilovanja za splitskog dilera.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika