08.02.2007. / 12:57

Autor: Nina Tomljanović

SLUČAJ GLAVAŠ

Istraga protiv Glavaša se nastavlja

Jedan od Glavaševih branitelja Ante Madunić kazao je da obrana želi da se istraga što prije završi i da Glavaš dokaže svoju nevinost

Istraga protiv Branimira Glavaša u slučaju garaža, trebala bi se nastaviti kroz desetak dana.

Po posljednjim nalazima osječkih liječnika, kod Glavaša je postignut zdravstveni napredak, što objašnjava da je sposoban sudjelovati u kaznenom postupku, doznaje se od glasnogovornika suda Krešimira Devčića u četvrtak, 8. veljače.

''Na temelju tih mišljenja istražni sudac Zdenko Posavec će već danas uputiti pozive svjedocima za istražno ročište koje će se održati 19. ili 20. veljače'', rekao je Devčić.

Po mišljenju psihijatrice Vere Folnegović Šmalc, Glavašu se poboljšalo psihičko stanje, no i dalje bi trebao nastaviti s psihijatrijskim liječenjem, a zbog emocionalne labilnosti ne preporuča se izlaganje stresnim situacijama, kao što bi to primjerice bilo određivanje pritvora.
Također se ne preporuča Glavaševa izravna nazočnost istražnim ročištima.

Jedan od Glavaševih branitelja Ante Madunić kazao je da obrana želi da se istraga što prije završi i da Glavaš dokaže svoju nevinost. Tvrdi da su oni sami prije dva tjedna, kao i tužiteljstvo, tražili od suca vještačenje Glavaševe zdravstvene sposobnosti.
Madunić je rekao da je Glavaš već pristao na to da se ne pojavljuje na ročištima, a na čemu je ranije inzistirao.

U zagrebačkoj istrazi protiv Glavaša u slučaju garaža preostalo je još saslušanje 20-ak svjedoka koje je predložila obrana.


Osim te istrage, u kojoj se nezavisnog saborskog zastupnika sumnjiči za mučenja i ubojstva srpskih civila u garažama osječkog Sekretarijata za narodnu obranu 1991., protiv Glavaša se i na osječkom Županijskom sudu vodi istraga zbog ubojstva osječkih civila na obali Drave (slučaj selotejp).
Obje istrage privremeno su prekinute zbog njegovog lošeg zdravlja uzrokovanog štrajkom glađu.

Očekuje se da će do petka i na osječki sud stići mišljenje psihijatrice Željke Vukšić Mihaljević koja je u srijedu, 7. veljačepo nalogu osječkog istražnog suca Marija Kovača pregledala Glavaša.


Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika