08.02.2007. / 16:16

Autor: Stjepan Marković

HAAG

Čermak i Markač sprovedeni u pritvor

Generali Ivan Čermak i Mladen Markač sprovedeni su u pritvor Haaškog suda nakon što je prošli tjedan raspravno vijeće suspendiralo odluku o njihovom privremenom oslobađanju i izdalo nalog za ponovno uhićenje. U pritvor su vraćeni kako bi pratili statusnu konferenciju koja je zakazana za petak 9. veljače i izjasnili se o potencijalnom sukobu interesa svojih branitelja. U Čermakovom slučaju će se također raspravljati je li prekršio uvjete privremenog oslobađanja, naime Čermak je fotografiran na nekoliko javnih događaja.

Odvjetnici optuženih generala tražit će na statusnoj konferenciji ponovno puštanje na slobodu sve do početka suđenja koje je zakazano za 7. svibnja. Protiv njih je u ožujku 2005. godine podignuta zajednička optužnica u kojoj ih se tereti zajedno s Antom Gotovinom za zločine u Oluju po zapovjednoj odgovornosti. Markač i Čermak su se odazvali sudu, te su zbog suradnje sa sudom pušteni da se brane sa slobode u prosincu 2005. godine.

.

Vezane vijesti

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Pisca i aktivista Sašu Radovića (72) zagrebački Općinski kazneni sud danas je nepravomoćno osudio na dvije godine zatvora zbog ucjene generala Ivana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika