09.02.2007. / 10:34

Autor: Ana Kirin

PALESTINA

Fatah i Hamas potpisali ugovor o vladi nacionalnog jedinstva

Palestinski pokreti Fatah i Hamas potpisali su u četvrtak 8. veljače ugovor o vladi nacionalnog jedinstva i o svojem političkom programu. Dogovor je postignut nakon dvodnevnih pregovora u Meki, u Saudijskoj Arabiji, na kojima su sudjelovali palestinski predsjednik Mahmud Abas, vođa islamističkog pokreta Hamas u egzilu Khaled Mechaal i saudijski kralj Abdullah, inicijator ovog međupalestinskog skupa, te nekoliko saudijskih čelnika.

Fatah i Hamas dogovorili su se o podjeli ministarskih dužnosti. U skladu sa spomenutim dogovorom, šest će ministarskih mjesta dobiti Hamas, šest Fatah, a četiri predstavnici drugih stranaka. Pet ministarskih mjesta, uključujući mjesta ministra vanjskih i ministra unutarnjih poslova, namijenjeno je neovisnim kandidatima.

Glasnogovornica izraelske vlade Miri Eisin izjavila je kako Izrael očekuje da nova palestinska vlada poštuje tri zahtjeva koje je postavila međunarodna zajednica, da odustane od nasilja, prizna Izrael i ugovore koje su potpisali Izrael i Palestinci.

Vezane vijesti

Video: Nesmetano pucanje po Palestincima

Video: Nesmetano pucanje po Palestincima

Video koji je objavila izraelska grupa za ljudska prava prikazuje, kako se čini, naseljenike kako pucaju na skupinu palestinskih prosvjednika dok… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika