12.02.2007. / 14:55

Autor: Ana Kirin

IRAK

U samoubilačkim napadima poginulo najmanje 68 ljudi

U najsmrtonosnijem napadu, jedan za drugim su na tržnici Shorja, u središtu Bagdada, eksplodirala dva automobila bombe, pri čemu je poginulo najmanje 63 ljudi

U samoubilačkim napadima na dvjema tržnicama u Bagdadu poginulo je u ponedjeljak 12. veljače u trima eksplozijama najmanje 68 ljudi, a 150 ih je ranjeno.

U najsmrtonosnijem napadu, jedan za drugim su na tržnici Shorja, u središtu Bagdada, eksplodirala dva automobila bombe, pri čemu je poginulo najmanje 63 ljudi, javljaju agencije. Shorja je inače krcata štandovima s odjećom i brojnim dućanima koji su se zapalili i neki su ljudi bili zahvaćeni požarom. Na mjesto eksplozija brzo je stiglo oko 30 vozila hitne pomoći.

Na Bab al-Sharji, tržnici koja se također nalazi u središtu Bagdada, a na kojoj se sastaju sunitski i šijitski trgovci, eksplodirala je bomba postavljena uz cestu. U toj je eksploziji poginulo najmanje petero ljudi. Obje su tržnice i prije bile metom napada.

U Bagdadu je u sukobu s pobunjenicima poginuo i jedan američki vojnik. Njegova se ophodnja našla na udaru paljbe iz lakog naoružanja.

Južno od Baqube ubijeno je 12 pobunjenika, a 16 ih je uhićeno u akciji američkih i iračkih snaga sigurnosti. U operaciji je zaplijenjena velika količina oružja. Poginuo je jedan irački vojnik, a dvojica su ranjena.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika