12.02.2007. / 16:50

Autor: Ana Kirin

OSIJEK

Glavaš kod kuće priprema obranu

Glavašev odvjetnik Marko Dumančić je rekao da Branimir Glavaš zbog zaštite svoje privatnosti i zdravlja i na preporuku liječnika, a i zbog sudskog postupka, ne izlazi u javnost, već se preko svojih odvjetnika priprema za istražna ročišta, koja su na osječkom Županijskom sudu zakazna za 14. veljače, a na Zagrebačkom 19. i 20. veljače

Branimir Glavaš, koji je u subotu 10. veljače iz osječke Kliničke bolnice pušten na kućno liječenje, nalazi se u svom stanu, gdje se oporavlja i priprema za obranu na zagrebačkom i osječkom sudu, u slučajevima "garaža" i "selotejp", izvijestio je u ponedjeljak 12. veljače Glavašev odvjetnik Marko Dumančić. Kazao je da Branimir Glavaš zbog zaštite svoje privatnosti i zdravlja i na preporuku liječnika, a i zbog sudskog postupka, ne izlazi u javnost, već se preko svojih odvjetnika priprema za istražna ročišta, koja su na osječkom Županijskom sudu zakazna za 14. veljače, a na Zagrebačkom 19. i 20. veljače. Dumančić je dodao kako je uvjeren da će odvjetnički tim Branimira Glavaša u kojemu su uz njega Dražen Matijević i Ante Madunić pred Sudom dokazati Glavaševu nevinost.

Pred istražnim sucem Županijskog suda u Zagrebu Zdenkom Posavcem bit će saslušano još 20 svjedoka obrane, a osječkom istražnom sucu Mariju Kovaču predloženo je 10-ak svjedoka. Dumančić je istaknuo kako vjeruje da nakon provedene istrage neće biti razloga za pokretanje optužnog prijedloga.

Na upit postoji li mogućnost da se za Branimira Glavaša ponovno odredi pritvor, Dumančić je rekao da istražni suci o tom prijedlogu mogu raspravljati samo ako Državno odvjetništvo podnese zahtjev, no da za to nema razloga.

Medicinski vještaci, koje su imenovali zagrebački i osječki istražni sudac, prošli su tjedan ocijenili da je Glavaš procesno sposoban, ali ne preporučuju ponovno određivanje pritvora, kao ni sudjelovanje na ročištima zbog neuroloških problema. Također su, umjesto bolničkog, preporučili kućno liječenje.

"Danas sam popio kavu sa svojim branjenikom i samo smo kratko razgovarali o obrani jer se Glavaš još uvijek na preporuku liječnika ne smije previše psihički zamarati", izjavio je njegov odvjetnik Dumančić.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika