12.02.2007. / 17:59

Autor: Ana Kirin

PRESUDA

Davor Zečević ponovno oslobođen optužbe za ubojstvo Željka Šobota

Sudac Siniša Pleše kazao je u obrazloženju presude da ni tijekom ponovljenog suđenja nije dokazano da je Zečević ubio Šobota jer ga niti jedan očevidac nije prepoznao

Davor Zečević, bivši optuženik u postupku protiv tzv. zločinačke organizacije, u ponedjeljak 12. veljače ponovno je oslobođen optužbe za ubojstvo Željka Šobota, koji je u svom automobilu izrešetan u Ozaljskoj ulici u ožujku 1999. godine.

Sudac Siniša Pleše kazao je u obrazloženju presude da ni tijekom ponovljenog suđenja nije dokazano da je Zečević ubio Šobota jer ga niti jedan očevidac nije prepoznao. "Krug indicija", dodao je, "ne zatvara niti činjenica da su u blizini
mjesta ubojstva pronađene Zečevićeve rukavice te što je bivši zaštićeni svjedok protiv tzv. zločinačke organizacije Zoran Miletić ranije teretio Zečevića, govoreći o njegovu navodnom planiranju Šobotova ubojstva". Miletić je kasnije promijenio iskaz i na ovom suđenju nije više teretio Zečevića.

Zločin je u svojoj obrani negirao i optuženi Davor Zečević, a za sporne rukavice je ustvrdio da ih je posudio Damiru Džebi, sada pokojnom pripadniku "mafijaškog" miljea zapamćenog po učestalim vožnjama zelenim površinama u središtu grada.

Zečević se trenutno nalazi na odsluženju devetogodišnje zatvorske kazne, na koju je s još nekolicinom osumnjičenih pripadnika "zagrebačke mafije" osuđen zbog trgovine drogom.

Na prvom suđenju tzv. dečkima s Knežije, Zečević je oslobođen optužbe za Šobotovo ubojstvo, no Vrhovni je sud tražio da se suđenje ponovi. Tužiteljica Dunja Pavliček Patak najavila je tužbu i na oslobađajuću presudu u ponovljenom postupku.

Željko Šobot ubijen je u večernjim satima 11. ožujka 1999. godine na pločniku Ozaljske ulice, nedaleko križanja sa Selskom, dok je u svom BMW-u jeo burek. Izrešetan je strojnicom "ero" kalibra devet milimetara, a napadači su ga, prema optužnici, čekali u zasjedi.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika