13.02.2007. / 09:46

Autor: Ana Kirin

PRESUDA

Smjena glavne urednice "Glasa Istre" bila je protuzakonita

Općinski sud u Puli je u ponedjeljak 12. veljače u cijelosti je usvojio tužbeni zahtjev smijenjene glavne urednice istarskog dnevnog lista "Glas Istre" Eni Ambrozić, ocijenivši da je odluka o njenom razrješenju bila protuzakonita i nedopuštena. "Riječ je o nepravomoćnoj presudi kojom sam iznimno zadovoljna jer je sutkinja Mirna Frančišković njome zapravo potvrdila ono što smo moja odvjetnica Biserka Radolović i ja navele u tužbi. Mi smo smatrale kako je moja smjena izvršena na nezakonit način", izjavila je za Hinu Eni Ambrozić. Rekla je kako je od početka tvrdila da je smijenjena bez pravovaljanih razloga.

Eni Ambrozić je s mjesta glavne urednice "Glasa Istre" smijenjena 4. listopada prošle godine. Dan kasnije su tadašnja zamjenica glavne urednice Tatjana Uvodić-Iveša te urednici i novinari Igor Brajković, Zvjezdana Vučinić, Goran Prodan, Dražen Majić te voditeljica tehničke službe Zorka Jelenić dobili odluku o suspenziji odnosno najavu otkaza zbog "skrivljenog ponašanja" odnosno, kako se tada špekuliralo u medijima, "zato što su u javnost plasirali podatke o poslovanju tvrtke". Odluka o suspenziji povučena je potom za Gorana Prodana, a zatim i za Igora Brajkovića, Zvjezdanu Vučinić te Eni Ambrozić.

U međuvremenu za novog je glavnog urednika "Glasa istre" imenovan bivši novinar toga dnevnika i urednik istarskog izdanja "Metro ex-pressa" Dražen Dobrila.

Vezane vijesti

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Britanskog premijera Davida Camerona u idući četvrtak će saslušati povjerenstvo koje istražuje povezanost medija i vlasti, nakon skandala zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika