13.02.2007. / 12:36

Autor: Ana Kirin

GOSPIĆ

Optužnica protiv pripadnika srpske paravojske iz Korenice

Županijsko državno odvjetništvo u Gospiću podignulo je optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana iz Korenice, Ž. Š. rođenog 1971. i M. P. rođenog 1966.godine, kojom ih tereti da su od 15. listopada 1991. do travnja 1992. kao pripadnici izviđačkog voda i tzv. "Garave brigade" u sastavu paravojnih srpskih postrojba u Korenici počinili ratni zločin na štetu ratnih zarobljenika koji su se nalazili u tadašnjem zatvoru u Korenici.

Kako je priopćeno u Županijskom državnom odvjetništvu u Gospiću, dvojica okrivljenika nalaze se u pritvoru i očekuje se daljnji postupak pred Raspravnim vijećem Županijskog suda u Gospiću.

Protiv trećeokrivljenog M. Ž., rođenog 1960. godine, također iz Korenice, Županijsko državno odvjetništvo predložilo je istražnom sucu Županijskog suda obustavu istrage jer nitko od 20-ak saslušanih svjedoka nije potvrdio da se nedolično ponašao prema zatvorenicima iako se nalazio u paravojnim postrojbama tzv. SAO Krajine.

Vezane vijesti

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Članovi obitelji poginulih iz Lovasa i predstavnici lokalnih vlasti u Lovasu, koji su u utorak u Beogradu nazočili izricanju presude četrnaestorici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika