13.02.2007. / 12:54

Autor: Ana Kirin

NATO

Kanada razmišlja o povlačenju svojih vojnika iz Afganistana

Odbor za obranu i nacionalnu sigurnost kanadskog senata zaključio je u ponedjeljak 12. veljače da bi Kanada trebala razmisliti o povlačenju iz NATO-ove misije u Afganistanu, ne pristanu li druge članice povećati broj svojih vojnika u toj misiji. "Oni moraju znati da ćemo situaciju morati drugačije sagledati, ako ne ojačaju svoje sudjelovanje. To je savez i svi očekuju da ćemo u tome biti rame uz rame", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Odbora Colin Kenny.

U izvještaju na 45 stranica, Odbor je misiju stabilizacije Afganistana opisao kao bitku koja bi mogla potrajati čitavo desetljeće i kao najveći test za NATO nakon hladnoratovskog razdoblja.

Frustrirane oklijevanjem Njemačke, Francuske, Španjolske, Italije i Turske da osiguraju dodatnu vojsku u južnom Afganistanu, SAD, Velika Britanija, Kanada, Nizozemska, Danska, Rumunjska i Estonija za petak su zakazale sastanak u Sevilli u Španjolskoj, na kojem će razmotriti budućnost saveza.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika