13.02.2007. / 16:32

Autor: Stjepan Marković

RUSIJA

Ročnici prisiljavani na prostituciju

Rusko ministarstvo obrane naredilo je istragu zbog optužbi da su stariji časnici u Petrogradu prisiljavali ročnike na mušku prostituciju. Optužbe je iznijela skupina koja se bori za ljudska prava, Majke vojnika, dok je vojno zapovjedništvo odbacilo ove optužbe.

Prema riječima Elle Polyakove, glasnogovornice organizacije njima su se javili roditelji zlostavljanih vojnika i ispričali im ovu šokantnu priču. Vojnike su njihovi stariji kolega prisiljavale na pružanje seksualnih usluga klijentima koji su htjeli platiti za seks s vojnicima i uzimali novac.

Rusku vojsku već duže vrijem potresaju skandali vezani uz zlostavljanje ročnika, što je narušilo ugled vojske u društvu. Jedan od najtežih slučajeva dogodio se prošle godine kada je 18-godišnji ročnik Andrei Sićev brutalno pretučen, te su mu zbog toma liječnici morali amputirati noge i genitalije.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika