14.02.2007. / 14:21

Autor: Stjepan Marković

EU

Prihvaćen izvještaj koji osuđuje suradnju s CIA-om

Europski parlament prihvatio je izvještaj u kojemu se osuđuje neke članice EU zbog dopuštanja CIA-i korištenje njihovih zračnih luka i zračnog prostora u transportu osumnjičenih terorista. U izvještaju stoji da je CIA obavila najmanje 1.245 letova iz 14 članica EU, među kojima su Velika Britanija, Španjolska, Poljska, Italija i Njemačka. Osumnjičenici su prebacivani u centre za ispitivanje u Afganistanu ili u treće zemlje u kojima se muče zatočenici prilikom ispitivanja. Izvještaj se bazira na istraživanju specijalnog parlamentarnog povjerenstva.

Zastupnici u parlamentu su se podijelili u dvije skupine, jedna se zalagala za oštru osudu članica EU i SAD-a, zbog čega su ih optuživali za anti-američko držanje. Protivnici rezolucije tvrde da ova rezolucija nije u nadležnosti Europskog parlamenta. Za prijedlog je glasalo 382 zastupnika, protiv je bilo 256, a 74 zastupnika je bilo suzdržano.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika