15.02.2007. / 15:05

Autor: Stjepan Marković

HRVATSKA

Supruga uhićenog Vlade Brkića najavljuje tužbu protiv Malića

Vladu Brkića kojeg je nizozemska policija uhitila u ponedjeljak tijekom rutinske kontrole u amsterdamskoj zračnoj luci nije, kako navode neki mediji, uhićen zbog krijumčarenja automobila već kako bi dao iskaz pred sudom u Austriji. Ove informacije potvrdila je njegova supruga Alma Brkić i dodala: "Austrijska policija je izdala tjeralicu 16. siječnja kako bi Vlado dao iskaz tamošnjem sudu, a ne zbog sumnje da je počinio kriminalnog djela, što mi je potvrdio u telefonskom razgovoru austrijski tužitelj". Europsko zakonodavstvo dopušta sudovima izdavanje uhidbenih naloga kako bi došli do ljudi i uzeli njihove iskaze. Vlado Brkić se trenutno nalazi u pritvoru u Nizozemskoj, a u četvrtak ili petak bi trebao biti izručen Austriji.

"Suprugu sam htjela angažirati odvjetnika, no on je to odbio jer želi da ga što prije izruče u Austriju i da iskaz", rekla je Alma Brkić. Još nije poznato o čemu Brkić treba dati iskaz.

Alma Brkić kaže da je ogorčena netočnim napisima u medijima i namjerava predati tužbu sudu: "Gordan Malić koristi novinarsku profesiju za ucjenjivanje i stjecanje vlastite imovinske koristi, te mu je zbog toga novinarski kredibilitet upitan". Na kraju Alma Brkić rekla je da njen suprug nema veza s Hrvojem Petračom, a još manje s podzemljem koje šverca narkotike.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika