15.02.2007. / 17:00

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Splitski narkoboss umro od predoziranja heroinom

Željko Kalebić i njegova supruga Vedrana osuđeni su potkraj prosinca 2000. godine na Županijskom sudu u Splitu na 20 i 14 godina zatvora jer su organizirali preprodaju 12,5 kilograma heroina na splitskom području

Smrt Željka Kalebića, koji je 25. siječnja preminuo u gospićkoj bolnici dok je izdržavao 20-godišnju zatvorsku kaznu, uzrokovalo je trovanje heroinom, potvrdio je dr. Dražen Cuculić s riječkog Zavoda za sudsku medicinu, gdje je obavljena obdukcija. Dr. Cuculić je kazao da je prisutnost heroina u Kalebićevu tijelu potvrđena toksikološkom analizom provedenom u Zagrebu. Dodao je da na Kalebićevu tijelu nisu pronađeni tragovi intravenoznog uzimanja droge te da ju je morao uzeti na neki drugi način.

48-godišnji Željko Kalebić zatvorsku je kaznu izdržavao u zatvorenom odjelu gospićkog zatvora. Službenik odjela osiguranja ušao je 25. siječnja ujutro u njegovu ćeliju i Kalebić je tada pokazivao znakove života. No kako su svi pokušaji da ga se probudi bili neuspješni, pozvan je zatvorski liječnik koji ga je pregledao te naložio da ga prevezu u gospićku bolnicu, gdje je preminuo sat vremena nakon dolaska.

Kalebić i njegova supruga Vedrana osuđeni su potkraj prosinca 2000. godine na Županijskom sudu u Splitu na 20 i 14 godina zatvora jer su organizirali preprodaju 12,5 kilograma heroina na splitskom području. Sud je ocijenio da je Kalebićeva supruga Vedrana ulagala oko 5,5 milijuna kuna stečenih od preprodaje droge u stanove, zemljišta i salon namještaja te im je sva ta imovina oduzeta. Bila je to prva pravomoćna presuda za pranje novca u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika