15.02.2007. / 17:47

Autor: Ana Kirin

CRNA GORA

Krivokapić ne očekuje hrvatsku tužbu

"Tužba Hrvatske je nepotrebna kad postoji dobra politička volja da se to pitanje riješi," rekao je Ranko Krivokapić i dodao kako u konkretnom slučaju nije riječ o ratnoj odšteti

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić izjavio je u četvrtak 15. veljače da ne očekuje tužbu Hrvatske protiv Crne Gore pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu zbog agresije na Dubrovnik. "Tužba Hrvatske je nepotrebna kad postoji dobra politička volja da se to pitanje riješi," smatra Krivokapić. "U konkretnom slučaju nije riječ o ratnoj odšteti", kazao je Krivokapić novinarima, osvrćući se na glasine kako bi Crna Gora dug Hrvatskoj trebala platiti putem akcija i koncesija.

Predsjednik crnogorskog parlamenta podsjetio je da je u srpnju 2005. godine sklopljen Memorandum o razumijevanju koji govori o želji Crne Gore da na temelju moralne odgovornosti pruži moralnu i materijalnu satisfakciju dubrovačkom području. "To je stvar dogovora dviju vlada i razumijevanja na jednoj i drugoj strani, a ne međunarodnog pravnog spora", rekao je Ranko Krivokapić i dodao da je to način da se zatvori ružna stranica hrvatsko-crnogorskih odnosa.

Krivokapić je također rekao da hrvatskoj strani nije primarno materijalno već moralno obeštećenje, uz materijalnu odštetu koja bi bila dovoljna da simbolizira pomirenje dviju država.

Govoreći o tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije i Crne Gore, Krivokapić je kazao da se nada da haški suci neće donijeti odluku koja bi izazvala daljnje podjele na Balkanu.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika