16.02.2007. / 15:13

Autor: Stjepan Marković

MUP

Zaplijenjeni kokain nje bio za hrvatsko tržište

Kokain koji je zaplijenila španjolska policija na brodu OCT Challenger nije bio namijenjen hrvatskome tržištu, objavio je MUP.

"Kriminalističkom obradom utvrđeno je da krajnje odredište kokaina nije bila Hrvatska i za sada nema nikakvih naznaka da je bilo tko od hrvatskih državljana ili brodara umiješan u krijumčarenje droge." - rekla je zamjenica glasnogovornika MUP-a Emina Lišić.

Neslužbeno se doznaje da se droga trebala iskrcati u jednoj od grčkih luka. U MUP-u su opovrgli informacije da je brod registriran u Hrvatskoj. Također su izrazili čuđenje kako su španjolske kolege mogle objaviti krivu informaciju budući da su tijekom cijel operacije bili u kontaktu. Akciju u kojoj je sudjelovao zagrebački ured Interpola počela je u siječnju. Brod je na putu u Grčku uplovio u još nekoliko luka te se strahovalo da bi mogli iskrcati drogu prije dolaska do krajnjeg odredišta u Grčkoj. Četiri tone kokaina španjolska je policija zaplijenila u četvrtak, nakon što je brod preusmjerila u luku Almeriju. Uhićena su dvojica Talijana i petorica Grka.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika