19.02.2007. / 15:33

Autor: Martina Zeković

ZDRAVSTVO

HZZO kasni s plaćanjem duga od milijardu kuna ljekarnama

Predsjednik Uprave Medike Damir Kuštrak u ponedjeljak je izjavio da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje kasni 130 dana u plaćanju duga od oko milijarde kuna ljekarnama za lijekove na recepte, a ljekarne ne plaćaju dobavljačima. Zbog toga, upozorava Udruženje veledrogerija, dolazi do stalnih poremećaja, pa su moguće i nestašice nekih lijekova jer veledrogerije imaju sve više robe koju ne mogu isporučiti jer nije plaćena. "Krajnji je čas da država stabilizira plaćanje u zdravstvu, a Vladina je odgovornost da rješava probleme jer posljednjih godina HZZO sve više kasni s isplatom, dobavljači uzbunjuju javnost, pa Ministarstvo zdravstva pronađe sredstva za podmirenje dijela duga, i opet se sve nastavi po starom", rekao je Kuštrak.

Državni tajnik za zdravstvo Ante Zvonimir Golem, prošlog je petka na sastanku s predstavnicima dobavljača obećao da će ih ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić nazvati i ponuditi im rješenje.

Vezane vijesti

Nenad Korkut novi šef Službe za odnose s javnošću HZZO-a

Nenad Korkut novi šef Službe za odnose s javnošću HZZO-a

Odlukom ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) novim rukovoditeljem Službe za odnose s javnošću HZZO-a imenovan je Nenad… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika