19.02.2007. / 17:40

Autor: Ana Kirin

INDIJA

U temeljima bolnice pronađeni ženski fetusi

Prema procjenama, u Indiji su u proteklih 20 godina roditelji ubili oko 10 milijuna djevojčica. Ženska su djeca u Indiji često neželjena jer se smatra da je unosnije imati sinove koji će zarađivati i uzdržavati roditelje

U temeljima bolnice Ratlam u sjevernoindijskom gradu Ujjainu otkrivene su stotine komada dijelova ljudskih tijela, fetusa i novorođenih djevojčica. Policija je uhitila ravnatelja Patiencea Williamsa i još nekoliko zaposlenika bolnice. Policijski zapovjednik Satish Saxena izjavio je da policija istražuje radi li se o infanticidu ženske djece i ilegalnim pobačajima. Tijekom iskapanja od subote je pod bolnicom Ratlam Christian Mission Hospital pronađeno više od 430 komada dijelova tijela, uključujući kosti i cijele fetuse.

Istovremeno s ovim skandalozim otkrićem, indijska je vlada najavila početak kampanje udomljavanja neželjene djece i uvjeravanja njihovih roditelja da djecu dadu na posvojenje umjesto da ih ubiju. Prema procjenama, u Indiji su u proteklih 20 godina roditelji ubili oko 10 milijuna djevojčica. Ženska su djeca u Indiji često neželjena jer se smatra da je unosnije imati sinove koji će zarađivati i uzdržavati roditelje.

Kako bi spriječila genocid nad djevojčicama Indija je 1994. godine liječnicima zabranila da otkriju parovima spol nerođenog djeteta. Međutim, ta se praksa nastavila u bogatijim slojevima društva kojima je dostupna tehnologija za određivanje spola djeteta.

UNICEF-ovi podaci pokazuju da se u Indiji na tisuću dječaka rađaju samo 882 djevojčice, dok je u svijetu taj omjer 954 na tisuću.

Vezane vijesti

Glumci oteli i ubili bollywoodsku zvijezdu

Glumci oteli i ubili bollywoodsku zvijezdu

Mlada indijska zvijezda bollywodskih filmova Meenakshi Thapar pronađena je mrtva i obezglavljena, a ubojstvo su priznala dvojica njezinih kolega koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika