21.02.2007. / 12:12

Autor: Ana Kirin

ZAGREB

Slatki zabavni park na mjestu tvornice Kraš

Tvornica Kraš kupila je 420 hektara zemljišta nedaleko zagrebačkog prigradskog naselja Brezovice i tamo namjerava preseliti proizvodnju, dok će na svojoj dosadašnjoj lokaciji u Ravnicama otvoriti zabavni park s Muzejom čokolade i slastica. Kako je rekla prokuristica društva Marica Vidaković a prenio Manager.hr, krajnji rokovi preseljenja proizvodnje još nisu doneseni, ali je tvrtka vodila računa o dugoročnoj profitabilnosti društva koje se oslanja i na proizvodnu lokaciju.

Svoju tvornicu na atraktivnoj lokaciji blizu Maksimira Kraš dakle neće prodavati, za razliku od drugih kompanija koje svoje stare lokacije u centru grada skupo prodaju. Tako je Badel nedavno prodao svoju tvornicu na Žitnjaku i seli se u Sv. Ivan Zelinu, a u Munji osim preseljenja u okolicu Zagreba razmatraju i Beli Manastir.

Nedavno je i ministar gospodarstva Branko Vukelić najavio donošenje nove industrijske strategije, a micanje industrije iz gradova mogao bi biti jedan od njezinih sastavnih elemenata.

Vezane vijesti

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Kompanija Mars, jedan od vodećih svjetskih proizvođača čokolade objavljuje da je u samo tri godine postigao značajan napredak u ispunjavanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika