21.02.2007. / 12:38

Autor: Stjepan Marković

RUSIJA

Šešelju dodijeljena nagrada ruskih pisaca

Šešeleva supruga je prilikom primanja nagrade izjavila je da je njen suprug "utamničen zbog rodoljubnih i slobodoumnih ideja", te da mora pobijediti slavenski duh čovječnosti i pravednosti

Savez pisaca Rusije dodijelio haaškom optuženiku Vojislavu Šešelju nagradu za zaštitu nacionalnih interesa. Nagradu je u njegovo ime primila njegova supruga Jadranka. Nagradu Eduard Volodjin se dodjeljuje ruskim i stranim pjesnicima, književnicima, povjesničarima, kulturnim i javnim djelatnicima. "Nagrada je dodijeljena borcu za jačanje nacionalnog duha i nezavisnosti ", rekao je predsjednik saveza Valerij Ganičev, predajući Jadranki Šešelj lentu, diplomu za slavensko bratstvo i sat "koji otkucava vrijeme do njegove slobode". Predsjednik Saveza pisaca Rusije rekao je da je Šešelj pozivao na ujedinjenje Srba, "što se nije svidjelo neprijateljima srpskog naroda i novim gospodarima svijeta", i podsjetio da su nagradu ranije dobili bivši predsjednik SRJ i Srbije Slobodan Milošević i publicist Dragoš Kalajić.

Šešeleva supruga je prilikom primanja nagrade izjavila je da je njen suprug "utamničen zbog rodoljubnih i slobodoumnih ideja", te da mora pobijediti slavenski duh čovječnosti i pravednosti.

Na skupu su članovi saveza poručili Šešelju "da izdrži, da bude zdrav i nepokolebljiv kao i uvijek u borbi protiv svijeta u kojem je sve na prodaju". Gordana Pop-Lazić, dužnosnica u šešeljevoj Radikalnoj stranci, rekla je da nitko nije izdvao naredbe za ratne zločine u sukobima u bivšoj Jugoslaviji, a da SAD-e "pokušavaju nekom presudom da proglase srpski narod genocidnim". Na kraju je izrazila nadu da će Rusija preispitati legitimnost rada suda u Haagu pred Generalnom skupštinom UN-a.

Predsjedništvu Saveza Pisaca Rusije uručeni su primjerci Šešeljevih knjiga "Ideologija srpskog nacionalizma" i "Svjedok odbrane Slobodana Miloševića u haškom procesu".

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika