22.02.2007. / 10:46

Autor: Ana Kirin

IMOVINSKE KARTICE

Sanader pozvao dužnosnike da prijave pokretnu imovinu

Predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt optužila je premijera Sanadera da je dopunom svoje imovinske kartice ismijao hrvatsku javnost i izigrao rad Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Nakon što su neki članovi Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u srijedu 21. veljače izrazili nezadovoljstvo što premijer Ivo Sanader nije preciznije naveo svoju pokretnu imovinu, on je izjavio kako daje punu potporu radu Povjerenstva, te rekao kako ono radi dobar posao, "pa i ako se potkradu koje pogreške, kao što su pogreške u tom formularu". Pozvao je sve dužnosnike da iskoriste ovu priliku jer, rekao je, "do sada nije bilo jasno treba li pokretnu imovinu prijaviti ili ne". Sanader je rekao i kako će Vlada u narednom razdoblju razmotriti treba li mijenjati zakon u tom smislu.

Predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt optužila je ranije u srijedu na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru premijera Sanadera da je dopunom svoje imovinske kartice ismijao hrvatsku javnost i izigrao rad Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Sanader, smatra Vesna Škare-Ožbolt, nije udovoljio zahtjevu Povjerenstva da u kartici navede vrijednost svoje skupocjene zbirke satova, način njezina stjecanja te podrijetlo imovine kojom je satove stekao. Predsjednica DC-a rekla je da je hrvatska javnost tako i dalje ostala bez odgovora na pitanje kako je i kojim novcem premijer stekao zbirku satova, čija se vrijednost, kako je kazala, uspoređuje s cijenom većeg stana u Zagrebu. Stoga Vesna Škare-Ožbolt od Povjerenstva očekuje da ponovi svoj zahtjev prema Sanaderu i od njega zatraži novu dopunu imovinske kartice, koja bi sadržavala i račune od kupnje satova i podrijetlo novca kojim su kupljeni.

Činjenicu da je većina članova Vlade i HDZ-ovih dužnosnika slijedila Sanaderov primjer i dopunila svoje imovinske kartice, Vesna Škare-Ožbolt smatra "partijskom naredbom u pokušaju da se od javnosti prikrije odgovor na pitanje od kuda premijeru skupocjena zbirka satova".

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika