26.02.2007. / 13:31

Autor: Stjepan Marković

RUSIJA

Vođa Hamasa posjetio Moskvu

Meshaalov posjet Moskvi je posljednji dio turneje koja je uključivala Egipat i Iran

Vođa Hamasa Kahaled Meshaal doputovao je u ponedjeljak 26. veljače u Moskvu na razgovore o potpori novoj palestinskoj vladi nacionalnog jedinstva. «Mi želimo potaknuti međunarodnu zajednicu da počne suradnju s palestinskom vladom i natjera Izrael da prizna pravo palestinskoj državi na postojanje», rekao je Meshaal. «Cijenimo rusku politiku prema Bliskom istoku , kao i podršku u uklanjanju blokade palestinskih područja», izjavio je Meshaal.

Rusija ima puno blaži stav prema palestinskoj vladi i Hamasu od SAD-a i EU koji zajedno s UN-om čine Kvartet za Bliski istok. Početkom mjeseca u Saudiskoj Arabiji vođe Fataha i Hamasa su dogovorili sklapanje koalicijske vlade nacionalnog jedinstva koja bi trebala prekinuti međunarodnu blokadu Palestinske samouprave. Rusija predlaže da Kvartet podrži koalicijsku vladu i s njom zauzme politiku «čekaj i vidi»

Meshaalov posjet Moskvi je posljednji dio turneje koja je uključivala Egipat i Iran.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika