28.02.2007. / 12:12

Autor: Stjepan Marković

SPLIT

Vukušić: Ubio sam Matkovića jer je prijetio da će mi silovati sestru

Mate Vukušić (20) iznio je pred istražnim sudcem Županijskog suda u Splitu Slavkom Lozinom svoju obranu u slučaju dvostrukog ubojstva i pokušaja ubojstva koje su se dogodili15. veljače u Splitu. Vukušić je rafalom iz kalašnjikova ubio Lovela Matkovića (22) i Marina Vukšića (21), a ranio Ivana Ljubića (29) na parkiralištu u Vinkovačkoj ulici. Vukušić tvrdi da ga je Matković reketario i tražio od njega 20.000 eura ili VW Passat njegovog oca, te prijetio da će mu u protivnom silovati sestru. Vukušića su optužili da stoji iza napada na Matkovića, a reket bi bila odšteta za napad. Vukušić je pred sudcem izjavio da nema nikakve veze s tim napadom.

Prema Vukušićevim riječima, četiri dan prije ubojstva Matković je došao do dućana njegovog oca i ispred dućanom ga opalio drškom pištolja po vilici. Nakon toga Vukušić je zbog vlastite sigurnosti nabavio kalašnjikov jer nije mogao kupiti pištolj.

Mobitelom je dogovorio sastanak s Matkovićem 15. veljače na koji ga je zbog sigurnosnih razloga dovezao prijatelj Goran Stanković. Kad su došli na parkiralište u Vinkovačkoj ulici Stanković je otišao kako ne bi bio umješan u događaje. Nakon nekoliko minuta stigao crni Audi s Matkovićem i još dvojicom ljudi. Vukušić tvrdi da je primijetio da osoba na zadnjem sjedalu počela vaditi pištolj, te je on izišao iz prijateljevog auta i počeo pucati.

Nije bio siguran je li nekoga pogodio, ali je čuo vrisku i dernjavu. Poslije pucnjave počeo je bježati i susreo Stankovića koji mu je pomogao rastaviti kalašnjikov i pobacati njegove dijelove po putu.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika