28.02.2007. / 13:30

Autor: Ana Kirin

KUBA

Castro se uživo javio na venezuelanski radio

Kubanski predsjednik Fidel Castro javio se telefonom u emisiju "Zdravo predsjedniče" na venezuelanskom radiju i u živo razgovarao s venezuelanskim predsjednikom Hugom Chavezom. "Sve sam bolje. Osjećam da imam više energije, više snage, više vremena za čitanje", rekao je Castro i našalio se da je opet postao student. U razgovoru je Chavez među ostalim rekao da uskoro planira posjetiti druge predsjednike ljevičare u Boliviji i Argentini, na što je Castro odgovorio da ne može obećati da će mu se pridružiti na nekom od tih putovanja.

Bio je to prvi Castrov nastup u nekoj emisiji u živo od njegove operacije u srpnju prošle godine. Vlast je tada predao mlađem bratu i ministru obrane Raulu Castru. Zdravstveno stanje Fidela Castra dobro je čuvana državna tajna, a njegova je bolest službeno pripisana "iznimnom stresu" zbog rada.

Inače Hugo Chavez Castra smatra svojim mentorom i često ga je posjećivao tijekom oporavka od operacije, a poslije su objavljivane fotografije s tih sastanaka.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika