28.02.2007. / 19:00

Autor: Martina Zeković

SISAK

Vlada dala Sisku 42 hektara za poslovne zone

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić i Grga Ivezić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, potpisali su u Zagrebu ugovor o osnivanju prava građenja na području dviju poslovnih zona u Sisku. Tom su ppotpisivanju prisustvovali predsjednik Vlade Ivo Sanader i potpredsjednik Damir Polančec. Radi se o prostoru od 420.000 četvornih metara, od čega je 330.000 u krugu Valjaonice cijevi Sisak, a 90.000 četvornih metara kod nekadašnje vojarne Barutana. Biranjem projekata Grad Sisak moći će utjecati na smjer gospodarskog razvoja. Obzirom da u najvećem dijelu te zone postoji već sagrađena sva potrebna infrastruktura, površine su odmah spremna za prihvat investitora. Pri njihovom odabiru vodit će se računa o dva uvjeta: smanjenju nezaposlenosti i ekološki čistoj proizvodnji.

Potencijalnim investitorima, Sisak će ponuditi i velike bonuse. Na području Južne industrijske zone uskoro kreće proizvodnja kompjutorskih komponenti tvrtke Aplied Ceramics iz SAD-a, a već je počela proizvodnja u prvoj hrvatskoj tvornici Jaffa keksa.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika