03.03.2007. / 12:38

Autor: Stjepan Marković

SLUČAJ GLAVAŠ

Podizanje optužnice do kraja mjeseca

Protiv Krunoslava Fehira, koji je jedan od glavnih svjedoka u zagrebačkom postupku protiv Glavaša, tužiteljstvo bi trebalo odbaciti sve optužbe

Protiv Branimira Glavaša bi se trebala do kraja mjeseca podići jedinstvena optužnica za zločine koji se istražuju na sudovima u Osijeku i Zagrebu, javlja Jutarnju list. Uskoro bi trebala biti završena istraga pred Županijskim sudom u Osijeku protiv Glavaša u slučaju selotejp. Iako je teoretski moguće da se podignu dvije optužnice najvjerojatnije će zbog ekonomičnosti i oportuniteta biti podignuta jedinstvena optužnica. Optužnica bi, prema zakonu, trebala biti podignuta pred onim sudom koji je prvi pokrenuo istragu, a to je Županijski sud u Zagrebu.

Protiv Krunoslava Fehira, koji je jedan od glavnih svjedoka u zagrebačkom postupku protiv Glavaša, tužiteljstvo bi trebalo odbaciti sve optužbe. Fehir je na sudu izjavio da je prema Glavaševom nalogu pucao u Čedomira Vučkovića koji je probio vrata od garaže i isteturao van. Istragom je utvrđeno da je Vučković preminuo od trovanja akumulatorskom kiselinom koju je bio prisiljen popiti, a ne od metka. S obzirom na te činjenice, Fehiru bi se na teret mogao staviti nepodoban pokušaj ubojstva. Tužiteljstvo je djelomično zbog političkog pritiska moralo otvoriti istragu protiv Fehira koji je priznao ubojstvo kako bi se izbjegla sumnja da se vodi politički montirani proces protiv Glavaša zbog sukoba sa HDZ-om. Fehiru u prilog idu i godine, naime kad se cijeli slučaj događao on je bio maloljetnik, a također je bio uvjeren da puca u terorista, a ne u civila.

Fehir trenutno ima status svjedoka-pokajnika, no ukoliko tužiteljstvo odustane od progona njegov status će se promijeniti u status svjedoka.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika