03.03.2007. / 13:44

Autor: Stjepan Marković

HRVATSKA

Ekranov urednik dobio otkaz zbog šale na Sanaderov račun

Arsen Oremović izjavio je da će biti smijenjen zbog uvodnika Večernjakova priloga Ekran u kojemu se posredno proglašava premijera Ivu Sanadera homoseksualcem, objavio je Gay.hr. Oremović još nije smijenjen, ali je poslan na dvotjedni godišnji odmor i ime mu je maknuto s popisa u impresumu. Za Ekran koji se u petak pojavio na kioscima Oremović je napisao tekst u kojemu je komentirao dodjelu nagrade Oscar i govor dobitnice nagrade za najbolju pjesmu Mellise Etheridge. Ona je s bine javno zahvalila svojoj supruzi. U svom tekstu Oremović se poigrao sa situacijom u Hrvatskoj, u kojoj je takvu zahvalu gotovo nemoguće očekivati od dobitnika raznih hrvatskih nagrada, pa je iznio hipotetsku situaciju u kojoj premijer Sanader nakon osvajanja novog mandata javno zahvaljuje svojem dečku.

"Tema teksta nisu bili ni Ivo Sanader, ni Zvonimir Boban", izjavio je Oremović, dodajući da mu je žao što je njihovo spominjanje u homoseksualnom kontekstu izazvalo tako žustru reakciju, mada, kako i sam kaže, "u samom tekstu nema ništa problematično".

Za sad nije sigurno tko će uređivati sljedeći broj Ekrana, dok je Oremović službeno na godišnjem odmoru. No, javile su se špekulacije da je Oremović sam isprovocirao otkaz kako bi si otpremninom pronašao bolje radno mjesto.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika