06.03.2007. / 10:25

Autor: Ana Kirin

ŠVEDSKA

Centar za istraživanje čokolade

Istraživači i proizvođači čokolade u Švedskoj će osnovati centar za istraživanje čokolade s ciljem poboljšanja kvalitete proizvoda namijenjenih potrošnji. Paul Smith iz Instituta za kemiju površina rekao je kako je nakon višegodišnjeg rada
s tvrtkama koje prodaju čokoladu kao i s opskrbljivačima ustanovljeno da se sve te tvrtke susreću s istim problemima.

"Naš cilj je voditi istraživanja o čokoladi i pozabaviti se pitanjem ponašanja i fizičkog izgleda čokolade', objasnio je Paul Smith. Kao jedan od aspekata koji će se istraživati spomenuo je fenomen bijele prevlake koja se pojavljuje na čokoladi nakon nekog vremena. "Taj fenomen koji pogađa posebice punjene čokolade, događa se kad se masnoća preseli iz središta čokolade na površinu", objasnio je Smith.

Premda istraživači trenutno pojedinačno rade na čokoladi, centar koji će s radom početi u travnju ove godine u Stockholmu i u Goeteborgu, bit će prvi takav centar u Švedskoj i u svijetu. Prema Smitrhovim riječima, centar će financirati švedske i međunarodne tvrtke čokoladne industrije ali će zatražiti i europsko financiranje.

Vezane vijesti

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Mars povećava udio certificiranog kakaa u svojoj proizvodnji

Kompanija Mars, jedan od vodećih svjetskih proizvođača čokolade objavljuje da je u samo tri godine postigao značajan napredak u ispunjavanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika