06.03.2007. / 12:36

Autor: Ana Kirin

BRODOGRADNJA

Potpisan ugovor o prodaji Viktora Lenca

U utorak 6. ožujka u riječkom brodogradilištu "Viktor Lenac" potpisan je ugovor o prodaji potraživanja Republike Hrvatske pulskom brodogradilištu Uljaniku i zadarskoj Tankerskoj plovidbi. Ugovore, kojima su Uljanik i Tankerska plovidba postali dva najveća nova vlasnika remontnog brodogradilišta u Martinšćici, s pojedinačnim udjelima od po 30 posto, u ime Vlade je potpisao ministar financija Ivan Šuker, u ime Uljanika predsjednik Uprave Anton Brajković a u ime Tankerske plovidbe predsjednik Uprave te tvrtke Ivan Mustač. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik Vlade Ivo Sanader, koji je rekao kako je najvažnije da je završena tužna priča koja je trajala 40 mjeseci.

Prošlog tjedna Vlada je odlučila svojih 326 milijuna kuna tražbina prodati dvjema tvrtkama za 10 milijuna kuna, uz obvezu da u idućih pet godina u modernizaciju "Viktora Lenca" ulože 58 milijuna kuna i zadrže svih 650 zaposlenih. Dio je to stečajnog plana kojeg su vjerovnici prihvatili u četvrtak 1. ožujka. Tim se planom predviđa otpisivanje dijela od ukupno 690 milijuna kuna tražbina hipotekarnih vjerovnika, i pretvranje dijela od 144 milijuna kuna u vlasničke udjele.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika