06.03.2007. / 17:09

Autor: Martina Zeković

VIKTOR LENAC

Sanader zahvaljuje SDP-u na njihovom gospodarskom programu

"Koliko mi je poznato, ni stranka koja je na vlasti u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji (SDP) nije ništa učinila da bi pomogla 'Lencu', pa ako je njihov gospodarski program takav, onda im hvala lijepa", dodao je Sanader

Nakon svečanosti u "Viktoru Lencu" premijer Ivo Sanader, koji je nazočio potpisivanju ugovora o prodaji državnih tražbina pulskom "Uljaniku" i zadarskoj Tankerskoj plovidbi, rekao je da ga zanima kakav će biti gospodarski program Socijaldemokratske partije (SDP), ali da toj stranci u ime građana unaprijed zahvaljuje na njemu ako taj program bude onakav kakav je bio kad je bivša vlast, 15-ak dana nakon poraza na izborima, brodogradilište "Viktor Lenac" poslala u stečaj. "Koliko mi je poznato, ni stranka koja je na vlasti u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji (SDP) nije ništa učinila da bi pomogla 'Lencu', pa ako je njihov gospodarski program takav, onda im hvala lijepa", dodao je Sanader.

Na pitanje o uvođenju poreza na dionice, Sanader je rekao da to nije ništa novo u europskim zemljama, da porezni stručni tim u Ministarstvu financija o tome već dulje vrijeme razmišlja, ali u Vladi smatraju kako je za uvođenje tog poreza prerano. "Tek smo pokazali da postoji veliko zanimanje za dionice, primjerice Inine, a najavljena je i nova ponuda dionica HT-a, pa sam protiv toga da se građanima, sada kad su počeli zarađivati na dionicama, određuje porez. Kad građani ojačaju u smislu kapitala, uključe se u trgovanje dionicama i zarade, možemo razgovarati o uvođenju poreza na dionice", izjavio je Sanader.

Sanader je na upit hoće li Hrvatska odustati od tužbe protiv Srbije i Crne Gore Međunarodnom sudu pravde u Haagu za ratnu štetu, rekao da hrvatski pravni stručnjaci analiziraju presudu Međunarodnog suda pravde u svezi s tužbom BiH protiv Srbije, nakon čega će državnom vodstvu predstaviti tu analizu, a ono razmotriti to pitanje. O mogućoj lokaciji terminala za LNG (ukapljeni naftni plin), Sanader je odgovorio kako se "čini da se u tome Istra nametnula kao prvi kandidat".

Novinarima je još izjavio da u Upravu Brodosplita treba imenovati sposobne ljude angažiranjem tzv. lovaca na glave ili raspisivanjem natječaja te da nije dobro da predsjednik Uprave brodogradilišta "Kraljevice" ondje, zbog drugog angažmana, radi skraćeno radno vrijeme te da to treba riješiti.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika