07.03.2007. / 12:34

Autor: Stjepan Marković

HRVATSKA

Plaće pale u siječnju za 3,7 posto

Fina je objavila statističke podatke hrvatskog gospodarstva i njihovu analizu izu kojih se vidi da je prosječna plaća u Hrvatskoj u siječnju za 3,7 posto je manja nego u prosincu prošle godine. Prošle godine plaće su prema njihovim proračunima realno porasle u prosjeku za 3,4 posto.

FRINA je zabilježila i porast blokiranih poduzeća kojih sada ima 22.455. što je za stotinjak više nego u prosincu prošle godine ili za 2000 više nego u siječnju 2006. godine. S povećanjem broja blokiranih poduzeća porasta su i nepodmirena dugovanja koja danas iznose 12,2 milijarde kuna.

Analizirajući hrvatsko gospodarstvo u FINA-i su došli do zaključka da se najviše poduzetnika bavi trgovinom (između 35 i 41 posto), i to još od 1997. godine kad su trgovci brojnošću pretekli prerađivačku industriju. No, brojnost poduzetnika nije uvijek preduvjet ostvarivanja većih financijskih rezultata, što pokazuje poslovanje mnogobrojnih poduzetnika iz područja nekretnina, iznajmljivanja i poslovnih usluga, čiji su ukupni prihodi iznosom tek na petome mjestu, iza trgovine, prerađivačke industrije, građevinarstva te prijevoza, skladištenja i veza.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika