08.03.2007. / 18:30

Autor: Ana Kirin

PULA

HNS treba SDP kako bi maknuo HDZ-ovu Vladu

Poslijeizborna koalicija SDP-a i HNS-a nikada nije bila upitna, kazao je Radimir Čačić i dodao da je ta koalicija "jednostavno činjenica"

Kandidat za premijera i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić rekao je u četvrtak 8. ožujka na konferenciji za novinare održanoj u Puli da se gospodarski program SDP-a podudara s HNS-ovim i da su njegovi ciljevi ostvarivi. Poslijeizborna koalicija SDP-a i HNS-a nikada nije bila upitna, kazao je Čačić i dodao da je ta koalicija "jednostavno činjenica". Ustvrdio je kako "HDZ-ovu Vladu treba maknuti jer je ona dokazano nesposobna i štetna za Hrvatsku." Čačić ipak smatra da HNS to sam ne može učiniti, pa mu je potreban i dobar rezultat SDP-a.

Čačić je na konferenciji za novinare govorio i o novom hrvatskom suverenitetu koji je dio njegove izborne platforme za ovogodišnje parlamentarne izbore, te naglasio kako upravo u Istri suverenitet ima posebno značenje. Približavanjem Hrvatske punopravnom članstvu u Europskoj uniji i NATO-u, smatra Čačić, otvara se sasvim novi pristup pitanju suvereniteta te mogućnostima samostalnog upravljanja društvom. "Suverenitet jednog tako malog naroda kao što je hrvatski u Europi mora se braniti pitanjima upravljanja prostorom odnosno prirodnim monopolima, zadržavanjem suvereniteta nad osnovnim prirodnim bogatstvima te upravljanjem tokovima novca i energetskim sustavima", rekao je Radimir Čačić. On smatra da je za ostvarenje tih ciljeva nužan brži gospodarski rast od minimalno šest posto godišnje, te preuzimanje uloge države u područjima gdje se bez nje taj rast ne može ostvariti.

Na novinarski upit o sudbini Istarskog ipsilona, Radimir Čačić je odgovorio kako će "u mandatu njegove Vlade u cijelosti biti dovršen Istarski ipsilon u profilu autoceste". Uz to je obećao, da će "ipsilon" biti "proširen na iks, odnosno na Labinštinu".

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika