08.03.2007. / 18:59

Autor: Ana Kirin

BiH

Komšić od pravosudnih tijela BiH traži istinu o nestalim Hrvatima

Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva BiH, u četvrtak 8. ožujka službeno je potvrdio da se kod pravosudnih tijela BiH osobno zauzeo za rasvjetljavanje sudbine generala Hrvatskog vijeća obrane Vlade Šantića koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima nestao u Bihaću 1995. godine. Za Hrvatski radio Herceg Bosna Komšić je rekao da je zatražio utvrđivanje istine i o skupini istaknutih Hrvata iz Bugojna, nestalih u vrijeme hrvatsko-bošnjačkih ratnih sukoba.

Što se tiče "slučaja Šantić", Komšić je rekao kako ima saznanja da postoje "ozbiljni propusti" u dosadašnjoj istrazi. On smatra da bi Tužiteljstvo BiH trebalo angažirati i policijska tijela kako bi se utvrdila istina o nestanku generala Šantića i kako bi se kaznili krivci za njegov nestanak.

Otkako je general Šantić prije 12 godina nestao, hrvatski dužnosnici u BiH povremeno su u svojim istupima odgovornost za taj nestanak svaljivali na generala Atifa Dudakovića koji je u to vrijeme bio zapovjednik Petog korpusa Armije BiH.

Za nestanak skupine uglednih bugojanskih Hrvata, Udruge proistekle iz domovinskog rata HVO-a nedavno su okrivile novoimenovanog ministra obrane u Vijeću ministara BiH Selmu Cikotića, koji je u vrijeme hrvatsko-bošnjačkih sukoba bio zapovjednik operativne zone Bugojna u Armiji BiH.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika