09.03.2007. / 13:15

Autor: Martina Zeković

ZAGREB

Raspisana tjeralica za Zagorcem

Erna Dražančić, istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu, raspisala je tjeralicu za umirovljenim generalom Vladimirom Zagorecm nakon što se nije pojavio na sudu. Za petak 9. ožujka bilo je zakazano ročište na kojemu se Zagorec trebao očitovati o optužbi Državnog odvjetništva da je 2000. godine prilikom napuštanja dužnosti u MORH-u iz sefa odnio dragulje vrijedne pet milijuna dolara. Na ročišnu se nije pojavio optuženi Zagorec, ali ni njegov odvjetnik Krešimir Krsnik koji je prethodno zatražio odgodu ročišta zbog "zdravstvene nesposobnosti" njegovog klijenta. Obzirom da prema zakonu braniteljeva prisutnost nije nužna u ovakvome slučaju, Istražna sutkinja Erna Draženčić nije odgodila ročište.

Krsnik je na HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" u četvrtak 8. ožujka izjavio kako mu sud nije dao urednu dostavu, pa "je o optužnici bio prisiljen doznati iz medija", te da se sud još uvijek nije očitovao o njegovom zahtjevu za odgodu ročišta zbog bolesti. Krsnik je tada izjavio da će to biti "kraj pravne države", ako se raspiše tjeralica za njegovim klijentom zbog neodazivanja, te da će se zbog svega žaliti ne samo hrvatskim, nego i "europskim institucijama".

Nacional je iz izvora bliskih policiji i obavještajnim službama saznao da se general Zagorec neće pojaviti na svjedočenju u vezi s ukradenim dragim kamenjem. Prema tim izvorima odbjegli general je saznao da će prilikom saslušanja biti i uhićen, te sproveden u zatvor Remetinec, gdje se već nalazi Hrvoje Petrač, koji je prvi progovorio o dragom kamenju na sudu.

Vladimir Zagorec ima nekoliko lažnih putovnica od kojih su sve uredno zavedene i ne može se otkriti da su falsifikati. Naime, Zagorec ih je dao napraviti još u vrijeme dok je bio pomoćnik ministra obrane i njima se koristio dok je putovao po svijetu kupujući oružje za Hrvatsku.

Pretpostavlja se da će u slučaju raspisivanja međunarodne tjeralice Zagorec koristiti jednu od triju lažnih putovnica. Kako Nacional doznaje, sve podatke o putovnicama ima Gordan Čačić, šef  Vojne obavještajne agencije (VOA).

Vezane vijesti

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje bivšem generalu i pomoćniku ministra obrane Vladimiru Zagorcu i ostalima optuženima za nezakonitu obnovu vikendice bivšeg potpredsjednika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika