09.03.2007. / 08:46

Autor: Martina Zeković

BiH

Oboljeli od kroničnog PTSP-a više ne mogu upravljati vozilima

Osobe koje tek polože vozačke ispite, prve dvije godine na vozilima će morati nositi bijelu pravokutnu pločicu s crvenom oznakom "P" i navedenim brojem vozačkoga odobrenja

Prema odredbama novoga državnog zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH, osobe koje boluju od kroničnoga PTSP-a s psihotičnim epizodama više ne mogu upravljati vozilima te im vozačka odobrenja više neće biti produljivana, objavio je Večernji list.

Zakon je usvojen prošle godine, ali tek je sada stupio na snagu. No, pri kažnjavanju prekršitelja, policija će uzeti u obzir prijelazno razdoblje od nekih desetak dana, nakon čega će primjena biti stroga. Osobe koje tek polože vozačke ispite, prve dvije godine na vozilima će morati nositi bijelu pravokutnu pločicu s crvenom oznakom "P" i navedenim brojem vozačkoga odobrenja. Također su uvedeni i jedinstven obrazac i naljepnice za invalide veće od 60 posto, koje će istaknuti na vozilima i ostvarivati sva predviđena prava u prometu.

Od travnja se počinje primjenjivati jedinstven način obavljanja tehničkog pregleda, tako da će se pri registriranju vozila, dobivati i naljepnice s bar kodom koje će sadržavati sve podatke o vlasniku i vozilu, a bit će ih obvezno staviti na prednja lijeva vrata. Prva je besplatna, a svaka sljedeća, odnosno izmjena oštećenih i poderanih, bit će naplaćivana.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika