09.03.2007. / 17:09

Autor: Ana Kirin

OSIJEK

Glavaš tuži Fabera

Odvjetnički tim Branimira Glavaša podnio je u petak 9. ožujka Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv načelnika Policijske uprave osječko-baranjske Vladimira Fabera zbog zlouporabe ovlasti u vezi s kaznenom prijavom protiv Glavaša i drugih osumnjičenika u slučaju "selotejp". Ta je kaznena prijava, koju je Faber podnio Državnom odvjetništvu 18. listopada prošle godine, prema riječima Glavaševa odvjetnika Ante Madunića, "protuzakonita jer se temelji na iskazu Gordane Getoš-Magdić, a dokumentacija nije priložena jer je njezino ispitivanje još trajalo". Madunić je rekao da je Gordana Getoš-Magdić, za koju se u kaznenoj prijavi tvrdi da tereti Glavaša, u to vrijeme bila na ispitivanju u osječkom zatvoru, što znači da je načelnik Faber zlouporabio ovlasti i protuzakonito podnio kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu.

Istražni postupak u slučaju "selotejp" završen je u srijedu 7. ožujka, nakon čega je istražni sudac Mario Kovač materijale predao Županijskom državnom odvjetništvu koje treba odlučiti hoće li će pokrenuti optužni prijedlog. Jedan od odvjetnika Branimira Glavaša, Dražen Matijević istog je dana u ime svoga branjenika sucu Kovaču predao podnesak kao dopunu saslušanja Glavaša od 23. listopada prošle godine. Matijević je rekao da je osim pisanog materijala, u tom podnesku Sudu dostavljeno i 50 autentičnih dokumenata koji osporavaju, među ostalim, i kaznenu prijavu načelnika Fabera, kao i iskaze nekih svjedoka.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika